Botox-hoito Sastamala


Botuliinin (Botox kauppanimeltään) kosmeettinen käyttö yleistyy maailmassa vuosi vuodelta. Suomessakin Botoxin käyttö on yleistynyt voimakkaasti viimeisten vuosien aikana.

Botuliini viedään ihon alle tai lihakseen pistoksen avulla. Sen avulla saadaan aikaan lihaksen väliaikainen rentoutuminen, jolloin ryppyjen muodostuminen estyy. Vaikutus alkaa näkyä jo muutamassa päivässä mutta tehokkain vaikutus näkyy parin viikon päästä hoidosta

Botuliinin vaikutus kestää noin 3-6 kuukautta, jonka jälkeen hoito voidaan uusia. Hoito kannattaa uusia siinä vaiheessa, kun lihaksen toiminta alkaa palautumaan, mutta rypyt eivät vielä ole ehtineet muodostua. Jos hoitoa ei uusita, niin aine poistuu elimistöstä kokonaan.

Suosituimmat botuliinin käyttökohteet ovat otsa, kulmien välien "sibelius ryppy" ja harakan varpaat silmien ympärillä. Lip flip:ssä botuliinia pistetään pieni annos ylähuulen yläpuolelle, jolloin ylähuulen lihas rentoutuu ja ylähuuli näyttää täyteläisemmältä eikä käänny sisäänpäin hymyillessä. Lip flip on ollut todella suosittu hoito etenkin asiakkaiden keskuudessa, jotka eivät halua täyteainehoitoja. Botuliinia voidaan myös käyttää kulmien kohotuksessa, jolloin katse avartuu ja väsyneeseen ilmeeseen tulee piristystä. Myös leukalinjaa voidaan "kiristää" botoxin avulla rentouttamalla alaspäin vetäviä lihaksia, jolloin kasvojen ylöspäin vetävät lihakset pystyvät vaikuttamaan voimakkaammin.

Botoxin avulla voidaan hoitaa tehokkaasti myös hampaiden narskuttelua, jos muut hoitokeinot (esim. purentakisko) eivät auta. Noin 70-90% hoidetuista saa avun Botoxista. Tulosten kesto on yksilöllinen ja vaihtelee 3-4 kuukaudesta vuoteen. Tulokset alkavat yleensä näkyä jo 3-5 vrk:n kuluttua mutta maksimaalinen tulos nähdään yleensä kuukauden kohdalla. Hoidon tulos voi parantua kun hoitoa otetaan säännöllisesti ja vaativimmat potilaat voivat saada avun vasta 3. hoitokerran jälkeen.  Hoidon myötä kasvojen muoto saattaa kaventua ja alakasvojen "nelikulmaisuus" vähenee. 

Myös kainaloiden liikahikoiluun Botox on tehokas. Monta kertaa botuliinin avulla kainaloiden liikahikoilusta voi päästä kokonaan eroon.

Botuliini hoito on vasta-aiheinen tietyissä lihas-hermo sairauksissa. Jos olet raskaana tai imetät, niin hoito on myös vasta-aiheinen.